El primer congrés de la Transcisió Energètica a Tarragona se celebrarà al Casal Municipal de Móra la Nova els dies 10 i 11 de juny. Aquest esdeveniment, presentat per l’Ajuntament de Móra la Nova i el Grup de Gestors Energètics, té com a objectiu analitzar, debatre i donar eines per a la definició d’un nou model energètic a la província.

Tarragona és, actualment, responsable de més del 50% de la producció d’energia de Catalunya. És així com, la transició energètica es contempla com una oportunitat perquè hi hagi un equilibri territorial a Catalunya quant a la producció d’energia. Parlar de la transició energètica de Tarragona ens portarà a analitzar i replantejar el model energètic de tot el país.

La sessió de matí del divendres 10 de juny generarà debat entorn una de les grans qüestions que cal resoldre: quin és el model energètic que Catalunya necessita? Es tractarà a partir de la descarbonització, la implementació de les energies renovables i la producció d’hidrogen.

La segona part, molt més específica, tractarà com optimitzar els recursos energètics en el sector industrial i agrícola. Quan a la sessió de tarda, abordarà l’eficiència energètica en el comerç, la indústria i en l’àmbit domèstic, i també el paper essencial de la mobilitat en la definició del model de la transició energètica.

El dissabte s’oferiran una sèrie d’activitats de caràcter lúdic adreçades al públic general que permetran conèixer l’entorn natural i en definitiva la potencialitat del territori alhora que conscienciar a la ciutadania de que siguin part activa amb el compromís mediambiental.

Es complementarà amb la presència d’expositors del sector de la gestió energètica, del consum eficient d’energia, de l’autoconsum fotovoltaic i de la mobilitat sostenible.

Inscripció aquí: enllaç a inscripció

Programa:Programa complet amb ponents

Document Congrés HYDRA VALIDAT