Ahir, 7 de maig de 2020, vam poder escoltar set magnífiques intervencions a la trobada digital organitzada per GCT plus sobre com serà la represa econòmica després de l’emergència sanitària. La trobada, portava per títol:

COMPARTIR LA REPRESA

Després de l’emergència sanitària, la reconstrucció econòmica

Coordinats per Felip Puig, president de TRAM, vam poder escoltar les intervencions de Mercè Conesa, presidenta del Port de Barcelona; Marc Pérez, videpresident europeu Hartmann Group; Joaquim Borràs, president Fundació Edad & Vida; Cèsar Molins, director general d’AMES, Salvador Ramon, gerent de FRIME, Robert Navarro, gerent del Restaurant Masia Can Ametller i Ramon Comellas, president de Circontrol.

Tots ells van respondre a la pregunta del coordinador sobre com fer front a aquest nou entorn generat per la crisi del coronavirus i que va definir com a VUCA, l’acrònim en anglès que s’utilitza per descriure condicions i situacions caracteritzades per:

  • V – volatilitat
  • U – incertesa (uncertainty en inglés)
  • C – complexitat
  • A – ambigüetat

Tots els ponents van coincidir amb la complexitat del moment actual i la necessitat d’adaptació a la nova situació d’empreses i societat. Tots ells van coincidir en que aquesta crisi ha provocat grans canvis que, molt probablement, han arribar per quedar-se; per exemple el teletreball i la venda on line (fins i tot amb fires virtuals). També van coincidir que l’accés a crèdit empresarial en aquesta crisi és molt més accessible que a la crisi del 2008.

Conceptes molt interessants, com el de resiliència creativa, seran clau per aconseguir fer front a l’embestida que la crisi del COVID 19 ha generat. Des de sectors i empreses diferents, els ponents van estar exemplificant les seves apostes empresarials per superar aquest moment. Un moment en què l’economia i el conjunt de la societat patiran i la responsabilitat social corporativa adquirirà encara més valor.

Des del GGe volem agrair a GCT plus l’organizació d’aquesta trobada digital i els animem a organitzar-ne de noves.