El passat 9 de juny, alguns associats del Grup de Gestors energètics van realitzar una visita a la fàbrica DAMM. Jordi Barbarà, director de producció de Damm i  director de la fàbrica de cervesa ubicada a El Prat de Llobregat, i Gorka Pascual, responsable d’Energies i Medi Ambient de la fàbrica van acompanyar als convidats al llarg de la jornada

El primer que sobta al visitar la fàbrica són els 120 tancs de 25 metres d’alçada en els que s’està fermentant la cervesa, ni més ni menys que 750.000 litres de cervesa en cada tanc. També en destaca la modernitat que contrasta amb aquest ofici antic com és l’elaboració de la cervesa.

Així, doncs, els assistents van aprendre com  s’elabora la cervesa i van conèixer quines han estat les ampliacions de la fàbrica per arribar a la capacitat producció actual i les últimes inversions en millores d’eficiència energètica. Respecte a les ampliacions de la fàbrica del Prat de Llobregat destaquen la inversió, la modernització i l’augment en la capacitat de producció de la planta en un 45% (2017-2020). Però DAMM també aposta per la sostenibilitat i inversions a favor de l’eficiència energètica i un 10% de la inversió es va destinar aquí.

Seguidament van poder visitar la fàbrica. Impacten les grans dimensions de la fàbrica, comprensible quan expliquen el volum de litres que es gestionen, però impressionants a ulls humans.

Per acabar, els socis del GGe van gaudir d’un tast de cinc cerveses: Estrella DammInèditVoll-DammBock Damm  Complot.

Les visites a fàbriques és una de les activitats que complauen més al Grup de Gestors Energètics, ja que no només serveix per adquirir coneixements i solucions a favor d’una millor gestió energètics de la nostra indústria, sinó que també acaben convertint-se en moments distesos en els que fem networking i compartim bons moments.

Des d’aquí volem agrair al soci dels GGe, Jordi Barbarà, i a Gorka Pascual la cordialitat i les bones explicacions que ens van brindar al llarg de tota la visita

La propera visita serà a CIRCONTROL. A què espereu per associar-vos? Contacteu amb nosaltres al correu gge@gge.cat i us explicarem com fer-ho.