El passat dijous, 21 de novembre de 2019, a la fàbrica de CIRCONTROL, vam poder gaudir d’una visita a les instal·lacions d’aquesta empresa i una jornada molt interessant sobre les noves tendències tecnològiques en la càrrega de vehicles elèctrics.

La jornada va començar amb una visita a la fàbrica de CIRCONTROL en què el director general, el Sr. Joan Hinojo, va donar la benvinguda a les seves instal·lacions. Després de la visita, va començar la part més expositiva en què el Sr. Jordi Serra, membre de la junta directiva dels GGe va fer una breu introducció a les tecnologies IoT industrials.

Entre d’altres, Serra va posar de manifest la gran quantitat d’aplicacions IIoT per a la gestió energètica, l’e-mobility, l’energia, el clima i la refrigeració, la indústria 4.0 i el manteniment, entre d’altres.

El següent ponent va ser el Sr. José Manuel Ruiz que va enfocar la seva presentació en l’aplicació IoT a la mobilitat elèctrica i a la plataforma COSMOS com a eina per a la supervisió i informes.

Per últim,  el Sr. Ramon Gumara va fer una exposició sobre la situació actual i les noves tendències en la recàrrega ràpida i va assenyalar els principals reptes del sector.

Els principals reptes són l’increment de la potència de càrrega, una bona experiència per a l’usuari i la interoperativitat, seguretat i disponibilitat del servei de recàrrega.

Esperem que tots els presents gaudissin de la jornada i aprofitem per recordar que els socis dels Gge poden accedir a les ponències en aquest enllaç: https://gge.cat/ponencies/energia/