La ciutat de la Rennes ha estat notícia aquests darrers dies per prohibir les calefaccions a les terrasses de bars i restaurants per tal de reduir les emissions de gasos.

Antonio Cerrillo de La Vanguardia ha consultat l’opinió de José Enrique Vázquez, president dels Gge, i altres especialistes amb la matèria sobre aquesta mesura.

Vàzquez “rebutja les estufes de butà per les elevades emissions (de gasos hivernacle i contaminants), i assenyala que només en última instància haurien d’estar permeses les plaques elèctriques, tot i que amb la condició que l’energia sigui contractada a empreses que comercialitzin electricitat d’origen renovable. Vázquez considera “aberrant” l’espectacle de bars i cafeteries en què a dins no hi ha ningú però les terrasses són plenes de gent. En tot això hi influeix un canvi cultural, sobrevingut pels fumadors; com que se’ls ha prohibit fumar a l’interior dels locals, fumen a fora, i han arrossegat amics i acompanyants al carrer”.

Podeu accedir a l’article complet a https://www.lavanguardia.com/natural/20200103/472675470517/estufas-terrazas-bares-restaurantes-debate-contaminacion.html.